De ce o femeie nu mai vrea sa faca dragoste


Intr-o seara, sotia ta se plange ca o doare capul in momentul in care va puneti amandoi in pat. A doua zi, se tine de burta, sub pretextul ca e la menstruatie. In zilele urmatoare are o durere sfasietoare de dinti, o tulburare la stomac, o oboseala cronica…Si deja a trecut o luna de cand nu ati mai facut dragoste! Problema e ca deja simti nu numai ca esti privat de sex, dar incepi sa iti pui si unele intrebari serioase.


Oare care este problema?

Lucrurile sunt clare: nu mai vrea sa aiba raporturi sexuale cu tine! Chiar daca nu iti spune asta in mod direct, iti da de inteles. Te evita in toate felurile posibile: il cheama pe copil sa doarma cu voi, ia o doza dubla de somnifere sub pretext ca nu va putea dormi, este foarte interesata de documentarul de la tv care tine deja de 3 ore…pur si simplu evita orice gest de tandrete care ti-ar putea trezi dorinta.

   

Care este cauza, motivul acestui comportament?

  • In majoritatea cazurilor, femeia nu mai simte dorinta pur si simplu. Hai ca o data, de doua ori, chiar de trei ori mai merge, dar in permanenta? O femeie nu are aceleasi nevoi sexuale ca un barbat. Poate trai foarte bine si fara sa faca dragoste – cel putin un timp. Dar ea stie ca pentru tine sexul este important. Atunci de ce si-a luat dorinta zborul?
  • Rutina si monotonia s-au instalat in relatia voastra si partenera ta nu mai are acelasi elan ca la inceputul relatiei. In plus, munca, copiii, grijile zilnice, apasa greu pe spatele unei femei. Acestea se afla la pol opus cu barbatii care se pot elibera usor de tensiune, de stres prin sex, femeilor le este mai greu sa scape de griji, de stres si sa se gandeasca la sex. Incearca sa ii usurezi munca, scoate-o din bucatarie, du-o la un restaurant, incearca sa o faci sa-ti spuna ce o apasa si gasiti impreuna solutiile. Fa pe indiferentul un timp. Cand te va simti mai rece, vei vedea ca ea va prelua initiativa. Daca nu o face totusi, atunci problema este altundeva.
  • Sufera, dar nu are curaj sa iti spuna. Poate este bolnava sau are o depresie pasagera. Incearca sa o faci sa vorbeasca si sa o convingi sa consulte un specialist. Unele femei prefera sa tina in ele problemele care le macina: dureri abdominale, oboseala cronica, afectiuni diverse…aceste dureri o pot impiedica sa simta placere, in special daca are probleme cu aparatul genital.
  • Nu se simte bine in pielea ei. Poate s-a ingrasat putin, a imbatranit. Se simte mai putin atragatoare ca inainte. Dovada: nu indrazneste sa se dezbrace in fata ta, se inchide in baie cand se schimba…daca se simte urata, are indoieli in privinta sex-appealului sau. Va trebui sa o linistesti si sa ii demonstrezi ca o doresti tot timpul. Daca faceti dragoste pe intuneric poate isi va regasi spontaneitatea si dorinta de altadata.
  • Are un amant si tu nu o mai atragi deloc. Sau poate a incetat sa te mai iubeasca.
  • Felul tau de a face dragoste nu o mai atrage. O faci poate prea repede, mecanic, nu mai esti la fel de tandru. Cu timpul, dorinta si placerea evolueaza. Daca in cuplul vostru acestea nu au evoluat, este posibil ca sotia ta sa fie frustrata. Ceea ce o ducea in al noualea cer la 25 de ani, la 35 de ani nu mai are acelasi efect. Poate relatia voastra are nevoie de revitalizare. Incercati lucruri noi.

Cel mai important lucru este sa stiti ca nu sunteti singurele cupluri care sufera de aceste probleme in ceea ce priveste dorinta sexuala iar cu putina vointa si efort din partea amandurora sansa de a creste pasiunea in viata voastra este enorma!