Cum sa iti pastrezi iubitul/sotul?


Ce ar trebui sa fac ca sa nu se plictisesesca si sa isi gaseasca pe altcineva? Sunt intrebari pe care femeile si le pun de ani si ani. Evident ca nu exista o metoda miracol. Totusi, sunt binevenite cateva sfaturi care sa va ajute sa aveti o uniune solida. Iata cateva dintre ele.

Sfatul numarul 1: fiti foarte atente atunci cand va alegeti sotul/iubitul. Alegeti-l pe cel mai bun. Nu este foarte recomandat sa va casatoriti cu iubitul din liceu. Cu mici exceptii, cuplurile care se casatoresc de foarte tineri, sfarsesc pana la urma prin a divorta. De ce? Sa fim sinceri: ca sa fiti sigure ca barbatul pe care il iubiti va fi un sot foarte bun, ar trebui sa aveti putina experienta cu alti barbati. Aceste experiente ar fi trebuit sa va permita sa va dati seama care va sunt asteptarile, si ce asteptati de la un barbat care isi va petrece viata cu voi. Alte experiente va vor permite sa vedeti mult mai clar ceea ce doriti sa gasiti la barbatul vietii voastre. Astfel, veti evita erorile de „casting”. Sfatul esential: incercati inainte sa va angajati!

Sfatul numarul 2: nu incercati sa va controlati sau sa va schimbati sotul. De secole femeile incearca sa isi schimbe si sa isi modeleze sotii (si invers). Rezultatul este apoape intotdeauna acelasi: este inexistent. Este inutil sa incercati sa va schimbati sotul. Cel mai bun sfat ar fi sa incercati sa va obisnuiti cu defectele pe care le are. Veti vedea ca astfel relatia voastra va fi cu mult mai destinsa. Fiti atente insa. Nu trebuie sa ii lasati sa faca ceea ce vor ei fara sa spuneti niciun cuvant. Daca anumite aspecta va deranjeaza cu adevarat la el, trebuie sa vorbiti cu el despre asta si sa faca anumite eforturi care se impun. Dar sa nu sperati ca se va schimba chiar de tot. Este imposibil. De unde necesitatea sa alegeti cat mai bine, pe cel mai bun, care nu va va face „capra” dupa doi ani de mariaj.


Sfatul numarul 3: invatati sa faceti compromisuri. Fiti voi insiva. Este o calitate foarte importanta. Trebuie doar sa acceptati si unele opinii ale sotului pentru binele cuplului. Nu este vorba despre negarea ideilor sau a valorilor voastre. Trebuie doar sa ajungeti la o intelegere cu sotul vostru, care sa o acceptati si voi si el. Viata de cuplu este facuta din concesii si din compromisuri. Daca cei care sunt celibatari nu au pe cine conta, decat pe ei in deciziile pe care le iau, cuplurile casatorite trebuie sa ia in cont parerile celor doua parti. Ca sa functioneze cat mai bine, voi si sotul vostru trebuie sa faceti eforturi. Dar nimeni nu a zis ca viata in cuplu este un lucru usor.

Sfatul numarul 4: sexprimati-va! Viata sexuala ocupa un loc foarte important in viata de cuplu. Sexul este cel care „cimenteaza” mariajul, nu uitati asta. Este de inteles ca nu intotdeauna aveti chef, ca sunteti obosite, nu sunteti intr-o dispozitie prea buna, sunteti bolnave, sunteti prea grase ca sa fiti atragatoare pentru el, nu vreti seara, nu vreti dimineata, etc. Dar nu ati observat ca atunci cand nu aveti chef, incercand totusi, fortandu-va,  parca va vine cheful? Stiti cum se spune: „Pofta vine mancand”. Deci, daca vreti sa va pastrati sotul, si ca sa fiti cat mai mult un cuplu, si sa aveti o relatie cat mai solida si frumoasa, alintati-va cat mai mult.

Cu toate aceste sfaturi, care va vor ajuta sa aveti o relatie de cuplu mult mai buna, aveti toate lucrurile in avantajul vostru. Depinde doar de voi!