Cum sa fii romantica in viata de zi cu zi

Ce inseamna exact sa fii romantic? Conceptia despre romantism variaza in functie de fiecare cuplu, ceea ce le place unora, altora nu … dar in toate cazurile romantismul implica faptul de a face ceva, de a face ceva neasteptat, pentru a-i demonstra celuilalt dragostea.


Sa definim romantismulRomantismul este o simpla dar totusi complicata metoda de a iti dezvalui sentimentele fata de un baiat sau o fata in cel mai atragator mod, a face ceva care excita o persoana la culme, a fi tandru, a oferi afectiune. Sunt multe definitii pentru cuvantul romantism insa invatarea acestora nu ajuta deoarece ele se invata din experienta. Se invata si se aplica in functie de persoana pe care vrei sa o impresionezi.

Dragostea produce un hormon numit fenitolamina (se gaseste si in ciocolata), hormon care la randul lui produce sentimentul si senzatia de dragoste propriu-zisa. In general, nu se face legatura dintre romantism si sex, pentru ca pot exista si separat… romantic e un trandafir rosu oferit unei fete frumoase, o scrisoare de dragoste parfumata si alte lucruri de genul acesta … Romantismul nu se invata dintr-o carte, nici din experienta … pur si simplu il simti, asta`i tot farmecul … NU e o cale de a face sex, ci de a cuceri persoana iubita !

   

Reguli pentru a „invata” sa fii romantic

 

Exista mii de carti si filme in care poti gasi idei romantice. Dar romantism nu inseamna doar ceea ce vedem la cinema. Cum sa fim romantici cand viata noastra nu e tocmai un scenariu de film? Iata cateva reguli de aur.

Regula numarul 1. Spuneti nu monotoniei.

Multe persoane asociaza inceputul unei relatii cu romantismul, excitatia, pasiunea. Cand cunoastem un barbat de putin timp, relatia care se leaga este nesigura: ce va fi maine? Saptamana viitoare? Luna viitoare? Oare ma va mai suna? Ne vom revedea? Dar odata ce suntem implicati intr-o relatie, ne invadeaza rutina de care este foarte greu sa scapam. S-a terminat cu descoperirea lucrurilor noi despre persoana iubita! Din fericire nu este totul pierdut! Pentru a fi romantica trebuie sa reinnoiesti excitatia primei intalniri, a noutatii. Incearca sa fii surprinzatoare, sa faci lucruri la care partenerul tau nu se asteapta. Acestea pot fi simple atentii: pregateste-i o baie calda, poarta rochia care lui ii place atat de mult, lasa-i un biletel de dragoste in buzunar.

Regula numarul 2: fii inventiva!

Romantismul e ceva profund si personal. Nu este ca o haina de marime universala: trebuie sa fie aranjata, transformata pentru a se adapta perfect unui cuplu. Florile, lumanarile, ciocolata sunt bune. Dar ne plictisim repede de ele. Pentru a fi cu adevarat romantic, romantismul trebuie personalizat. Asta inseamna ca trebuie sa stabilesti ceea ce ii place partenerului tau, care sunt asteptarile lui … si apoi sa-l multumesti. Care sunt pasiunile lui? Care sunt fanteziile lui? Care sunt activitatile sale preferate? Odata stabilit ceea ce i-ar putea face placere, vei sti ce ai de facut. Romantism nu inseamna doar cina la lumina lumanarilor, inseamna si sa vrei sa ii faci pe plac partenerului, in fiecare zi.

Regula numarul 3. Fii sincera.

Pentru ca un barbat sa se simta iubit trebuie sa fii cu adevarat fericita de prezenta lui in viata ta.

Romantismul este ceva ce tine de tandrete si gesturile sunt mai romantice decat cuvintele, prin gesturi romantismul celui de langa tine se materializeaza si-l simti ca pasiune, implicare. Asta inseamna pana la urma romantism, nu? Romantism inseamna ca persoana de langa tine, doar prin prezenta sa si actiunile lui, sa te faca sa te simti speciala si ca acea clipa este a voastra si este cea mai importanta, nimic nu mai conteaza in rest decat momentul acela in care te tine de mana,  in care te priveste in ochi,  in care faceti dragoste …