Slabitul. Cum sa reusesc?

Cand vine vorba de slabit, niciodata nu aveti la indemana suficiente trucuri care sa si functioneze. De aceea, orice sfat de ajutor este bine-venit, pentru ca, in final, scopul este sa va simtiti mai bine in corpul dumneavoastra, sa fiti mai sanatoasa, mai optimista, mai motivata.
Nu va invinovatiti ca nu sunteti perfecta!
Daca nu reusiti din prima incercare sa slabiti atat cat va doriti, nu inseamna ca trebuie sa renuntati. Acceptati gandul ca ati luat o decizie gresita la un moment dat, si ca data viitoare nu se va mai intampla. Acest lucru este la fel de valabil si cu exercitiile. Daca sariti cateva reprize de gimnastica nu inseamna ca totul e pierdut. Este drept, va trebui sa lucrati putin mai mult, dar nu este un capat de tara. Slabitul nu presupune sa faceti alegerile perfect mereu, ci mai egraba, sa faceti mai multe alegeri bune decat alegeri proaste.
Dorinta de a slabi trebuie sa vina din partea dumneavoastra
Daca nu sunteti convinsa ca asta este ceea ce va doriti sau daca o faceti doar pentru a face cuiva pe plac, este destul de probabil ca nu veti reusi. Este nevoie de vointa pentru a slabi, care va va fi greu pusa la incercare. Atunci cand va decideti sa faceti o schimbare, ganditi-va ce este mai bine pentru modul dumneavoastra de viata. 
Aveti grija ca prietenii sa va fie alaturi
Chiar si cei mai buni prieteni pot sabota, voit sau involuntar, incercarile dumneavoastra de a slabi. De aceea este bine ca in aceasta perioada sa va distantati putin de acei oameni despre care credeti ca va pot influenta negativ in demersul dumneavoastra, in jurul carora stiti ca nu puteti ceda ispitelor.
Evitati circumstantele in care va simtiti tentata sa cedati
Cu totii stim ca, in anumite momente, suntem mai putin vigilenti si putem ceda mai usor ispitelor. Fie ca vorbim despre intalnirile cu prietenii de dupa serviciu, unde este posibil sa sfarsim intr-un bar band bere, fie ca ajungem intr-un fast-food, unde vom comanda „doar” un cheeseburger etc. Incercati sa va faceti alt program decat acesta sau, daca nu se poate, ganditi-va foarte serios cum veti putea rezista tentatiilor.
Promiteti-va recompense care sa nu fie mancare
Poate ca saptamana aceasta ati rezistat doar pentru ca sambata veti da iama in ciocolata aceea pe care v-ati promis-o. Nu are nici un sens sa va pacaliti. Nu sunteti pe drumul cel bun. In loc de ciocolata, bucurati-va de cartea aceea pe care tot vreti sa o cititi, sau de o plimbare la gradina zoologica, sau de orice altceva care nu va afecteaza eforturile de pana acum.