Mituri despre diete

Exista numeroase idei despre regimuri, alimente si proprietatile acestora care si-au gasit un loc confortabil in mentalul colectiv, fara ca adevarul lor sa fie vreodata demonstrat. Altele, situate ceva mai aproape de realitate, isi confirma, in practica, justetea. Sa vedem de care parte a baricadei se situeaza cele mai obisnuite mituri legate de regimurile de slabit.

Un mar mancat inainte de masa va ajuta sa slabiti: FALS

Marul nu este un aliment care arde grasimile, dar constituie un excelent aliment pentru a reduce foamea, daca este mancat intre mese, ca gustare.

Bauturile carbogazoase ingrasa: ADEVARAT SI FALS

Efectul depinde de bautura aleasa. Daca este vorba despre apa minerala „cu bule”, aceasta umfla stomacul, este adevarat, dar nu ingrasa, pentru ca nu are nicio calorie. In schimb, bauturile carbogazoase care contin zahar sunt contraindicate in cadrul unui regim de slabit.

Alimentele integrale sunt mai putin calorice: FALS

Alimentele integrale au aceleasi calorii ca si celelalte variante, dar sunt mai bogate in fibre si ofera mai rapid senzatia de satietate. In plus, ele favorizeaza digestia.

Cartofii calmeaza foamea: ADEVARAT

Cartofii sunt bogati in carbohidrati si satura rapid foamea. Dar, pe de alta parte, cartofii va ofera un aport sporit de calorii. De aceea, este recomandat sa-i introduceti in alimentatie cu moderatie si fara un plus de grasime.

Alimentele light ajuta procesul de slabire: FALS

Alimentele dietetice sunt mai putin calorice decat restul preparatelor, dar acest lucru nu ajunge pentru a reduce surplusul de kilograme. Acestea sunt ideale ca si co-participante la un regim de slabit.

Atentie insa la continutul lor in zahar si grasimi, care este de multe ori superior celui din produsele clasice.

Mancatul rapid ingrasa: ADEVARAT

A manca pe fuga, fara a savura hrana, are ca efect ingrasarea. Si asta pentru ca creierul are nevoie de timp pentru a percepe atingerea starii de satietate. O masa care dureaza cel putin 20 de minute si o hrana corect si indelung mestecata va pot ajuta sa evitati ingrasarea.

Mesele regulate inseamna o alimentatie echilibrata: ADEVARAT

Daca msele sunt luate la ore fixe, organismul nostru se adapteaza acestui ritm si poate asimila alimentele intr-o maniera mai regulata.


Ananasul slabeste: FALS

Acest fruct nu ajuta scopului dumneavoastra de a slabi. Totusi, el contine o substanta numita bromelina, care favorizeaza asimilarea proteinelor si favorizeaza digestia.

In cadrul unui regim, trebuie suprimate grasimile: FALS

Un regim de slabire trebuie sa fie sarac in grasimi, dar acestea nu trebuie eliminate de tot. Materiile grase ajuta la absorbtia vitaminelor liposolubile si trebuie sa fie prezente in alimentatie.

Pentru a slabi, nu trebuie sa mancam paine: FALS

Este bine sa se limiteze cantitatea de paine consumata la fiecare masa si sa se prefere painea integrala, dar nu este cazul sa suprimati complet acest aliment din meniu.