Mancaruri care scad energia

Energia si starea de spirit pe care le aveti de-a lungul unei zile depind in foarte mare masura de meniul cotidian. Se stie ca dulciurile va ofera un aport energetic ridicat, dar de moment, avand ca rezultat o scadere a nivelului de energie atunci cand zaharul din sange se diminueaza. Prin urmare, este indicat sa evitati alimentele dulci si alte elemente daunatoare, precum grasimile si alcoolul, pentru a va mentine constant si la cote inalte nivelul energetic.
  • Vinul rosu contine o cantitate ridicata de melatonina, substanta care mai este numita si hormonul somnului, astfel ca cel mai bun moment pentru a bea un pahar de vin rosu este dupa masa de seara si inainte de culcare.
  • Este indicat sa evitati consumul de gustari dulci la pranz. Batoanele de ciocolata sunt pline de grasimi saturate si de zaharuri rapide, ambele reducand drastic nivelul energetic al organismului. In locul unei ciocolate, este recomandat sa alegeti un mar, care va va oferi „combustibil” pentru una-doua ore.
  • Carnea de curcan contine un aminoacid numit triptofan, care genereaza producerea de serotonina, care la randul ei declanseaza producerea de melatonina. Carnea de curcan este ideala pentru o gustare de dinainte de culcare, dar, daca este consumata in timpul zilei, va face sa va simtiti obositi si lipsiti de chef.
  • Orice aliment bogat in grasimi reduce vizibil nivelul energetic. De aceea, este bine sa evitati consumul de hamburgeri si inghetata, mancaruri bogate in grasimi saturate.
  • In exces, cafeaua poate avea exact efectul contrar celui asteptat. Este bine sa limitati consumul de cofeina, sub orice forma, band numai o ceasca de cafea dimineata si evitand consumul de bauturi carbogazoase cu continut de cofeina. Cafeaua stimuleaza producerea de adrenalina, dar cand efectul sau trece, organismul resimte o senzatie de epuizare. Daca incercati sa va recapatati energia band o alta cafea, ciclul se va relua si lucrurile pot evolua catre aparitia unei oboseli cronice.
  • Mancarurile ca pastele si painea alba cresc si apoi scad brusc nivelul energetic, la fel ca si celelalte mancaruri nerecomandate. Este bine sa inlocuiti aceste preparate cu produse din cereale integrale.