
900 – 950 KCAL./ZI
DIMINEATA ora 7.30 – Rosii umplute cu branza de vaci
– 2 rosii
– 80 g branza de vaci degresata (1/3 pachet)
– o felie medie paine graham sau paine neagra
Gustare 1 ora 10.30 – 1 mar de marime medie
PRANZora 13.30 – Gratar de vita slaba cu cartofi natur si cu salata de castraveti
– carne slaba de vita-100 g
– castraveti sau alte cruditati – 120 g
– 100g cartofi
Gustare 2 ora 16.30 – 1 portocala sau 2 mandarine
SEARA ora 19.30 – Rasol de pasare cu ciuperci la gratar, orez fiert si verdeata
– 100 g carne de pasare fiarta fara piele
– ciuperci fripte (2-3 bucati) si 100g orez fiert
1000 KCAL./ZI
DIMINEATA ora 7.30 – 200 ml. iaurt partial degresat
– 40g paine neagra sau graham (2 felii)
Gustare 1 ora 10.30 -un mar de dimensiuni medii (120 – 130 g)
PRANZ ora 13.30 – supa crema de dovlecei (250 ml)
– 120 g dovlecei
– 5 g faina
– 5g ulei
– ardei umplut cu carne
– ardei gras – 1 buc
– 80 – 100 g carne slaba de vita
– suc de rosii
– 1/4 ou batut
– 5 g ulei
– verdeturi
– 2 felii subtiri paine graham sau neagra (30 grame)
Gustare 2 ora 16.30 – 1 mandarina
SEARA ora 19.00 – 3/4 chiftele mici, dietetice, cu ardei si rosii ( se pregatesc intr-o tigaia de tip Teflon, fara ulei) cu cartof natur sau cartof la cuptor (120 – 130 g)
– 100 – 120 g carne de vita
– 1/4 ou batut
– 20 g ceapa
800 KCAL./ZI
DIMINEATA ora 7.30 – 50 g branza de vaci degresata (1/5 pachet de 250 grame)
– un ou mediu fiert, tare
– 2 rosii mici
Gustare 1 ora 10.30 – 150 g visine sau un mar de dimensiune medie
PRANZ ora 13.30 – snitel dietetic de vita cu salata asortata
– 100-110 g carne de vita (inainte de prepare)
– 100 grame salata verde
– 1 rosii medie
– 1/2 ardei gras
Gustare 2 ora 16.30 – o portocala sau doua mandarine
CINA ora 19.30 – Ardei gras umplut cu branza de vaci frecata cu marar.
– 1 ardei gras
– 100 g branza de vaci degresata
– 10 grame marar tocat
Repet – NU urmam astfel de diete fara indicatia si supravegherea unui specialist.
Propunerea mea de astazi (800 kcal/zi) e minimum acceptat in cadrul unui regim hipocaloric sever!
Doua variante de meniu ambele a 1000 – 1050 kcal/zi :
Prima varianta:
Mic dejun ora 7.30 – 250 ml. lapte partial degresat (1.5% grasime) (o cana de marime normala)
Gustare 1 ora 10.30 – sandwich cu sunca de curcan (100 grame)
– 50 g paine (2 felii)
– 50 g sunca curcan
PRANZ ora 13.30 – ciorba de loboda cu iaurt (de sezon, deci!)
– loboda
– bulion
– 40 – 50 ml. iaurt normal
– piept de pui la gratar cu salata de rosii
– 150 g piept de pui (inainte de preparare)
– 2 rosii de dimensiune medie
– 5 ml. ulei (NU mai mult!)
– marar tocat
– 150 g cartof fiert
Gustare 2 ora 16.30 – un mar de dimensiune medie
Cina ora 19.30- piure de urzici (sau spanac) cu ochi romanesc
– urzici (sau spanac)
– 5 ml. ulei (NU mai mult!)
– un ou
– 1 catel de usturoi
A doua varianta:
Mic dejun ora 7.30 – Omleta la abur cu marar
– 1 ou
– 50 g branza de vaci degresata
– 40 g paine (2 felii mici/medii)
– marar tocat
Gustare 1 ora 10.30- 250 ml. kefir (o cana de dimensiunii normale)
PRANZ ora 13.30 – ciorba de salata verde cu iaurt
– salata verde
– 2 linguri bulion
– 50 ml. iaurt normal
– pui cu cartofi noi la cuptor si salata
– 100g carne de pasare
– 100 g cartofi (1/2 cana)
– castraveti sau salata
– 5 ml. ulei (NU mai mult)
– marar tocat
Gustare ora 17.30 -150 g cirese sau 2 mandarine
Cina ora 19.30 -Gratar de vita cu piure de spanac
– 125 g carne de vita (inainte de preparare)
– spanac
– 5 ml. ulei (NU mai mult)
– 25 ml. lapte partial degresat pentru piure