Cura de detoxifiere cu ulei

O metoda extrem de simpla de purificare a organismului,  dar in acelasi timp foarte eficienta, se bazeaza pe banalul ulei de floarea soarelui. Desi metoda ti-ar putea repugna la o prima impresie, analizand multiplele avantaje pe care aceasta procedura le aduce organismului, cu siguranta te vei razgandi.

Cum procedez?

 

Cura cu ulei de floarea soarelui consta in „mestecarea” uleiului, adica plimbarea lui  dintr-o parte in alta a cavitatii bucale, cu inchiderea si deschiderea foarte usoara a gurii, calm, fara sa te grabesti. Dimineata toxinele sunt depozitate la nivelul cavitatii bucale, de aceea este recomandat periajul limbii si clatirea gurii inainte de a lua micul dejun.  Din aceleasi considerente, mestecarea uleiului se va face intotdeauna dimineata, pe stomacul gol. Ai nevoie de o lingura de ulei pe care trebuie sa o mesteci pret de 15-20 de minute. Lichidul rezultat in urma procedurii va fi alb-laptos, consistent. Acesta trebuie aruncat iar apoi gura va fi clatita cu mare atentie. Pastreaza-ti, de asemenea, o periuta speciala pe care sa o folosesti dupa ce mesteci uleiul si dupa ce te speli, clateste-o foarte bine. Nu uita sa speli si chiuveta cu un praf de detergent. Lichidul final aduna microbii din gura, devenind o potentiala sursa de infectii, motiv pentru care este foarte important ca in timp ce mesteci sa stai linistita, pentru ca nu cumva sa inghiti uleiul. Daca vrei sa intensifici rezultatele tratamentului, poti sa repeti procedura inaintea fiecarei mese principale cu aproximativ o ora. Cura dureaza minimum 3 saptamani si daca este nevoie poate fi reluata dupa 30 de zile.

Beneficii

  • Dupa numai 3-7 zile de cura, creste energia si se instaureaza o stare de bine, de revigorare generala.
  • Stimuleaza digestia si are efect de reducere a tartrului si albire a dintilor.
  • Amelioreaza durerile de cap si pe cele dentare.
  • Optimizeaza fluxul sanguin si amelioreaza unele boli ale sangelui sau chiar cardiace
  • Are actiune benefica in afectiuni precum bronsite, boli de stomac, afectiuni hepatice si renale
  • Poate actiona favorabil in ameliorarea unor boli ginecologice sau eczeme

Precautii

Desi nu are contraindicatii, trebuie specificat ca in cazuri speciale, indeosebi in primele zile, este posibil sa apara o amplificare temporara a simptomelor afectiunilor de care suferi. In acest caz nu se impune intreruperea curei, reactiile adverse disparand pe masura ce avansezi. Trebuie subliniata insa cu stringenta importanta urmarii corecte a acestei cure.