Afla de ce iti este mereu foame!


Senzatia de foame este marele inamic al dietei. Exact atunci cand vrei sa incepi o dieta, parca atunci te apuca cea mai mare foame. Cum sa-i faci fata? Care sunt cauzele pentru care simti nevoia sa rontai mereu cate ceva? Iata cateva dintre motivele care iti provoaca mereu foame.

Stressul. Stressul este inamicul numarul unu al dietelor si al siluetei. Acesta iti poate deregla metabolismul si poate accentua senzatia de foame. Insa, trebuie sa fii constienta ca senzatia de foame este doar pe sistem nervos si nu are nicio legatura cu nevoile reale ale organismului tau. Incearca sa faci sport pentru a scapa de stres si de energia negativa acumulata.

Oboseala si lipsa somnului. Pentru a fi in forma maxima avem nevoie de odihna. Daca ne lipsesc orele de somn, vom simti o senzatie de foame mult mai accentuata, organismul avand nevoie de energie. Cel mai bine este sa respecti un program normal de odihna, de minim 6-7 ore pe noapte.

Plictiseala. Ce facem atunci cand suntem plictisiti? Mai cautam ceva de rontait prin frigider. Si ar fi bine daca am alege un morcov in locul saratelelor sau biscuitilor. Asadar, pentru a-ti alunga gandul de la gustari, fa o plimbare in aer liber, citeste o carte sau vizioneaza un film. Pofta de mancare si „foamea” inexplicabila vor disparea instantaneu.

Menstruatia. Menstruatia aduce cu sine si o crestere de progesteron, hormon ce provoaca senzatia de foame si disconfort. Pentru ca nu prea ai cum sa lupti cu hormonii, asigurate ca ai in casa multe legume fara calorii, pe care sa le poti rontai fara teama.

Mesele exagerate seara. O masa exagerata seara va genera o senzatie de foame pe parcursul zilei urmatoare. Explicatia nu este inca cunoscuta. Insa, daca stii ca ai facut un festin cu o seara in urma, a doua zi trebuie sa recompensezi organismul prin sport si multe lichide.