5 motive pentru care nu poti scapa de burta!

Colaceii de grasime din jurul abdomenului, sau burtica, dau batai de cap aproape tuturor femeilor. Si cu cat inaintam in varsta, cu atat ne este mai greu sa scapam de ei si sa ne recapatam talia de viespe. Exista, insa, cateva motive care ne ajuta sa mentinem stratul de grasime de pe abdomen indiferent ce facem. Solutia este simpla: identificarea motivelor si inlaturarea lor. Noi va vom prezenta 5 motive datorita carora burtica este la locul ei.

1. Dependenta de bauturi acidulate si dulciurile

Un motiv pentru care nu puteti scapa de burtica, este consumul regulat de bauturi acidulate si de dulciuri. Degeaba tineti dieta daca nu renuntati la bauturile carbogazoase si la deserturile dulci din fata micului ecran. Inlocuieste sucurile cu ceaiuri de plante indulcite cu miere si dulciurile cu bucatele de fructe uscate.

2. Prea putin sport.

Sport ne ajuta sa ne mentinem in forma maxima daca il practicam constant. Trebuie, insa, sa fii atenta si la sportul pe care il practici. Mai exact, de colaceii de grasime din jurul abdomenului poti scapa doar cu ajutorul exercitiilor potrivite. Poti vorbi cu un instructor in acest sens. Sportul „dupa ureche” nu da randamentul dorit.

3. Lipsa somnului

Pentru a reusi sa slabesti sanatos ai nevoie de un program de somn adecvat si complet. Nu pierde noptile, alege sa dormi minim 8 ore pe noapte. Lipsa somnului produce un hormon ce stimuleaza apetitul culinar, afectand silueta si starea de bine a organismului.

4. Consumul de sare in exces

Alimentele foarte sarate mentin apa in organism si baloneaza. Nici pentru sanatate nu-i recomandat consumul de sare in exces. Poti alege sa folosesti si alte condimente inlocuind sanatos, sarea.

5. Nu respecti orele de masa

Sari peste micul-dejun si mananci noaptea? Atunci nu trebuie sa te mire faptul ca ai probleme cu burtica. Pentru a scapa de colaceii de grasime din jurul taliei, trebuie sa respecti cele 3 mese pe zi, cele 2 gustari si sa servesti ultima masa pana in orele 18.00-19.00 cel tarziu.