Retete de infrumusetare pe baza de vin rosu

Poate nu este ceva la care va asteptati, dar vinul rosu are multe efecte benefice pentru organism, in general, si pentru piele, in special. Contine polifenoli antioxidanti, combate radicalii liberi, stimuleaza circulatia sangelui, intinereste pielea si ii creste elasticitatea, lasand un ten luminos si stralucitor. Asadar, va recomandam cateva masti de fata foarte bune pe care sa le incercati. Chiar si numai pentru a folosi in mod creativ vinul ramas pe fundul sticlei dupa petrecerea de aseara.

Masca de baza cu vin rosu si albus de ou

Vinul rosu si albusul de ou merg foarte bine impreuna, in urma aplicarii rezultand o piele tonifianta si intinerita. Pentru aceasta masca de baza, aveti nevoie de un albus de ou, trei linguri de vin rosu si o lingura de miere. Amestecati cu grija toate ingredientele, pana obtineti o substanta fina. Aplicati pe fata si pe gat, nu si in zona ochilor. Asteptati 10-15 minute si spalati cu apa calduta. La sfarsit, stropiti cu apa rece din belsug si tamponati cu un prosop curat.

Masca impotriva imbatranirii

Aveti nevoie de o lingurita de ceai verde, o lingurita de vin rosu, o lingurita de iaurt normal, doua lingurite de miere. Faceti o ceasca de ceai verde si lasati-o sa se raceasca cateva minute. Incalziti mierea, pana devine lichida. Amestecati ceaiul cu vinul rosu, iaurtul si mierea, pana obtineti o substanta fina. Intindeti peste fata si gat cu o spatula. Asteptati 10-15 minute si spalati folosind alternativ apa rece si apa calda. La sfarsit, dati cu  apa rece si tamponati cu un prosop curat.

Masca pentru ten acneic

Aveti nevoie de doua linguri de vin rosu, o jumatate de lingura de gel de aloe vera, o lingura de miere si o lingura de alge uscate. Incalziti mierea si amestecati-o cu restul ingredientelor intr-un vas, pana cand obtineti o pasta fina. Lasati sa se odihneasca timp de 10 minute, pentru ca algele sa poata absorbi umezeala. Aplicati masca uniform pe fata si pe gat. Asteptati 10 minute si clatiti cu apa calduta. Tamponati cu un prosop uscat.