O alimentatie corecta pentru un bronz perfect

Dupa ce toata iarna pielea noastra a stat sub protectia hainelor groase, acum, cand este expusa actiunii razelor solare, trebuie ajutata sa se apere. Un bronz frumos inseamna ca pielea capata o culoare placuta, dar, in acelasi timp, presupune sa stim sa ne protejam de toti factorii agresivi externi: radiatiile UV, sarea, vantul, apa. Anumite alimente sunt mai bune decat altele pentru a avea o piele protejata si acoperita de un bronz minunat. Asa ca…

Mancati alimente bogate in carotinoizi (pigmentii care confera fructelor si legumelor culoarea rosie, portocalie sau galbena). Familia carotinoizilor contine mai multe elemente care va pot proteja de actiunea soarelui, printre care, cele mai importante sunt beta-carotenul (se gaseste in morcovi, dovleac, cartofi dulci), licopenul (se gaseste in rosii), luteina (se gaseste in legumele cu frunze verzi, precum varza, spanacul – de remarcat ca aceste legume nu isi dezvaluie pigmentii, deoarece sunt „mascati” de clorofila).

Nu uitati de vitamine. Cele mai bune sunt vitamina E si C. Vitamina C se gaseste in citrice, kiwi, ardei, mango, brocoli, varza de Bruxelles. Cat despre vitamina E, aceasta se gaseste in ulei de germeni de grau, migdale, alune de padure, seminte de floarea-soarelui, cereale, seminte de in, avocado. Acizii grasi omega-3 pot fi de ajutor, acestia intrand in compozitia membranei celulare, precum si in celulele pielii. Asa ca mancati peste si inlocuiti grasimile animale cu ulei de masline sau de rapita.

Totodata, hidratati-va foarte bine si protejati-va aplicand o crema de soare. Nu este indicat sa va expuneti fara niciun fel de protectie. Pielea poate avea de suferit. Evitati sa stati la plaja in orele cele mai calduroase. Nu uitati de palaria de soare si faceti dus dupa fiecare baie in mare, pentru a indeparta surplusul de sare.

Alimente in timpul verii utile pentru un bronz perfect

  • Suc de rosii, zacusca si orice mancare care este bogata in rosii.
  • Suc de morcovi.
  • Ciocolata neagra.
  • Zmeura, capsuni, coacaze rosii etc.
  • Struguri.
  • Legumele foarte colorate.
  • Ceai.
  • Fasole rosie.