Binefacerile uleiului de masline

Uleiul de masline este foarte laudat pentru numeroasele sale virtuti: anticolesterol, anticonstipare, anti hipertensiune, acesta este si anti durere, previne si aparitia cancerului de san si cel de prostata…

Uleiul de masline este un remediu natural impotriva durerii! Ce ar fi sa beti o cescuta de ulei de masline pentru a indeparta o durere de cap peristenta? Cercetatorii americani au demonstrat faptul ca uleiul de masline (extravirgin si 100% natural) poseda anumite virtuti antiinflamatorii similare cu cele ale ibuprofenului! Aceste binefaceri, conform cercetarilor, se datoreaza oleocantalilor, compusi care se gasesc exclusiv in uleiul de masline. La voi acasa: consumati ulei de masline zilnic pentru a reduce durerile cronice sau consumati-l in caz de dureri de cap sau in caz de dureri musculare.

Uleiul de masline este bun pentru memorie! Stimuland creierul, se spune despre uleiul de masline ca ar putea pastra facultatile cognitive ale creierului! Asta se datoreaza prezentei de 80% de acizi grasi nesaturati. Aceasta calitate este legata de prezenta acidului eicosapentaenoic. Este un fel de Omega 3, care stimuleaza facultatile cerebrale. Folositi cat mai mult ulei de masline in alimentatia voastra si faceti in paralel exercitii intelectuale pentru a optimiza la maxim capacitatile voastre cerebrale.

Uleiul de masline lupta impotriva cancerului de san si a cancerului de prostata. Se spune ca uleiul de masline ne-ar proteja impotriva cancerului de san si a cancerului de prostata, dar si impotriva cancerului de endometru. Cum? Datorita polifenolilor pe care ii contine. Acesti compusi antioxidanti previn formarea agentilor (care sunt denumiti radicali liberi), care sunt in parte responsabili de aparitia cancerului. Dar uleiul de masline contine si acid oleic. Conform cercetarilor, acest acid gras poate ataca o gena care genereaza cancerul de san. Consumati mai ales ulei de masline in stare „cruda” pentru a-i pastra toate bogatiile din compozitia sa naturala.

Uleiul de masline previne aparitia osteoporozei. Polifenolii continuti de uleiul de masline actioneaza ca niste veritabili hormoni, participand astfel la intarirea osului. In timpul digestiei se absoarbe calciul si vitamina D care sunt distribuiti apoi in scheletul nostru osos. Uleiul de masline este recomandat mai ales femeilor de peste 45 de ani care prezinta un factor de risc mai ridicat pentru osteoporoza si pentru fracturi osoase. Gatiti felurile de mancare cu ulei de masline si asezonati salatele cu el.

Uleiul de masline stimuleaza tranzitul intestinal. Aveti dificultati de digerare? Tendinte de constipare? Optati atunci pentru uleiul de masline! Consumat pe stomacul gol, uleiul de masline accelereaza contractiile vezicii biliare stimualnd astfel secretia  sarurilor biliare, veritabile laxative naturale. Uleiul de masline previne chiar aparitia calculilor biliari. In caz de constipatie luati pe stomacul gol o lingurita de ulei de masline.

Uleiul de masline este anticolesterol. Uleiul de masline poate diminua aporturile de colesterol rau din sange. Cum? Datorita bogatiei in acid oleic, un acid gras din familia Omega 9. Omega 9 joaca un rol important in prevenirea aparitiei bolilor cardiovasculare, deoarece favorizeaza producerea colesterolului bun si il distrug pe cel rau. Este recomandat sa asociati consumul de ulei de masline cu consumul uleiului de rapita, de nuca, de samburi de struguri care sunt bogati in acizi grasi Omega 3. Efectele anticolesterol vor fi astfel intarite!

Uleiul de masline lupta impotriva hipertensiunii. Deoarece este bogat in polifenoli, uleiul de masline este eficace in lupta impotriva hipertensiunii. Uleiul de masline contine si Vitamina E, ai carei antioxidanti limiteaza riscul hipertensiunii. Daca suferiti de hipertensiune, gatiti atunci cu ulei de masline. Consumati si mult peste gras si limitati consumul de grasimi saturate: branza, unt, etc, bineanteles limitati si consumul de sare.

Consumul de ulei de masline reduce si riscul aparitiei diabetului si a hiperglicemiei.