4 retete dietetice

Salata de Fructe

Ai nevoie de: 2 portocale, 2 kiwi, 1 mar, 1 para, 2 banane, 200 g miez de nuca.

Prepari asa: Fructele spalate se taie in cubulete mici. Miezul de nuca se poate pisa sau se poate taia in bucati, in functie de gusturi. Se amesteca fructele si nuca intr-un castron si se lasa la frigider cateva ore. In loc de frisca, se poate servi cu un iaurt dietetic.

 

Salata de orez

Ai nevoie de: orez, telemea, usturoi, iaurt dietetic, branza de vaci, marar, sare piper, legume dupa preferinte (castraveti, rosii, ardei gras). Cantitatile se stabilesc in functie de gusturi.

Prepari asa: Se pune orezul la foc pana se fierbe. Timpul de fierbere difera in functie de orez, deci trebuie gustat. Cand s-a fiert se strecoara sis a clateste cu apa rece. Legumele si telemeaua se taie in cubulete si se amesteca. Se parat se prepara o pasta din iaurt, branza de vaci si usturoi pisat, in care se adauga mararul, sare si condimente dupa gust. La final se poate amsteca pasta obtinuta cu legumele tocatesi cu orazul, sau se pot amesteca doar orezul si legumele, pasta fiind servita separat.

Piept de pui cu ciuperci

Ai nevoie de: un piept de pui, jumatate de kilogram de ciuperci, 4 rosii, o ceapa, sare, alte condimente dupa gust.

Prepari asa: Ceapa se taie rondele si se caleste cateva minuet in tigaie, in ulei de masline. Pieptul d epui se taie cubulete si se adauga in tigaie. Dupa 10 minute se adauga si ciupercile taiate tot cubulete. Se lasa la foc in jur de 20 de minute, timp in care se amesteca des. La sfarsit se adauga si rosiile si se condimenteaza dupa gust.

Se poate prepara si fara ulei, daca ai o tigaie care o permite. Ciupercile si rosiile vor lasa zeama suficienta.

Sos de iaurt

Ai nevoie de: un iaurt dietetic, runze de menta proaspete sau uscate, pentru ceai, zeama de la o lamaie, sare si condimente.

Prepari asa: se toaca marunt frunzele de menta daca nus unt deja tocate, apoi se amesteca cu iaurtul, zeama de lamaie, si condimentele. Se poate consuma ca si garnitura langa un alt fel de mancare.