Retete usoare, de sezon, cu legume

Vara avem posibilitatea sa ne vitaminizam si sa ne schimbam alimentatia. Dovleceii, vinetele, ardeii, rosiile, castravetii, doar cateva legume care ne ajuta sa ne recapatam energia, sanatatea si frumusetea. Noi va propunem 3 retete de mancare, sarace in calorii, si bogate in vitamine.

shutterstock_40989964Supa de dovlecel
Dovlecelul este gustos, sanatos si sarac in calorii. Este ideal pentru consum in sezonul cald asa ca, va invit sa pregatiti o supa delicioasa de dovlecel!
Ingrediente: 2-3 dovlecei potriviti, morcovi, patrunjel, o ceapa, un ardei verde, 250 ml de lapte, putin ulei, sare, piper dupa gust.
Iata cum se prepara! Caliti ceapa, ardeiul si morcovul taiate marunt, in putin ulei, pana isi schimba culoarea. Dovlecelul dat pe razatoare sau taiat cubulete se pune peste legumele calite, impreuna cu apa si patrunjelul si se lasa la fiert. Se adauga apoi laptele si condimentele, verdeata si se mai lasa putin la fiert. Supa se poate servi rece sau calda, impreuna cu crutoane. Este gustoasa si dietetica.

1389838_72738582Vinete umplute cu legume
Vanata este vedeta sezonului cald. Usor de gatit si extrem de gustoasa, aceasta poate fi consumata in diferite feluri. Noi va prezentam o reteta de vinete umplute cu legume.
Ingrediente: 2 vinete potrivite, 2, cepe, 1 ardei verde, 3-4 rosii coapte, 100 gr cascaval, patrunjel, ulei, sare, piper, oregano.
Iata cum se prepara! Ceapa si ardeiul se pun la calit taiate marunt. Rosiile se decojesc, se dau pe razatoare si se adauga peste legumele calite formand un sos. Condimentati sosul si lasati-l sa fiarba bine. Vinetele se taie pe lungume si se pun putin la cuptor, cu pulpa in sus, pentru a se inmuia putin. Dupa 15-20 de minute se scot din cuptor si pulpa se scobeste, adaugandu-se in sosul de legume, taiata cuburi. Sosul final (cel cu pulpa de vinete) se adauga in vinetele din tava, se presara patrunjel proaspat si cascavalul ras si se lasa iar la cuptor pentru 10-15 minute. Vinetele umplute cu legume sunt delicioase si se consuma atat calzi cat si reincalzite.

1060602_13631174Rosii umplute cu ciuperci
Rosiile se gasesc pe toate drumurile in aceasta perioada. Si pentru ca sunt ideale pentru sanatatea noastra, le putem consuma si la masa de pranz, sau la cina, umplute cu ciuperci. Iata reteta noastra!
Ingrediente: cateva rosii mari, 400 gr ciuperci, 1, 2 cepe verzi, cascaval, 2 catei de usturoi, patrunjel, ulei, sare, piper dupa gust.
Iata cum se prepara! Rosiile se spala si se scobesc inauntru. Ceapa, usturoiul, ciupercile si patrunjelul se spala, se toaca marunt si se pun la calit in putin ulei. Cand sunt calite, se condimenteaza dupa gust si se pun in rosii. Rosiile umplute se lasa la cuptor pentru 15-20 de minute si apoi se servesc calde sau reci, dupa gust.