Exemple de diete hipocalorice

De la bun inceput subliniez faptul ca aceste diete hipocalorice (800 – 1100 kcal/zi) trebuie sa fie urmarite medical! Eu ofer in cele ce urmeaza, orientativ, cateva exemple de astfel de diete.

900 – 950 KCAL./ZI



DIMINEATA
ora 7.30 – Rosii umplute cu branza de vaci

– 2 rosii

– 80 g branza de vaci degresata (1/3 pachet)

– o felie medie paine graham sau paine neagra

Gustare 1 ora 10.30 – 1 mar de marime medie

PRANZora 13.30 – Gratar de vita slaba cu cartofi natur si cu salata de castraveti

– carne slaba de vita-100 g

– castraveti sau alte cruditati – 120 g

– 100g cartofi

Gustare 2 ora 16.30 – 1 portocala sau 2 mandarine

SEARA ora 19.30 – Rasol de pasare cu ciuperci la gratar, orez fiert si verdeata

– 100 g carne de pasare fiarta fara piele

– ciuperci fripte (2-3 bucati) si 100g orez fiert

1000 KCAL./ZI


DIMINEATA
ora 7.30 – 200 ml. iaurt partial degresat

– 40g paine neagra sau graham (2 felii)

Gustare 1 ora 10.30 -un mar de dimensiuni medii (120 – 130 g)

PRANZ ora 13.30 – supa crema de dovlecei (250 ml)

– 120 g dovlecei

– 5 g faina

– 5g ulei

– ardei umplut cu carne

– ardei gras – 1 buc

– 80 – 100 g carne slaba de vita

– suc de rosii

– 1/4 ou batut

– 5 g ulei

– verdeturi

– 2 felii subtiri paine graham sau neagra (30 grame)

Gustare 2 ora 16.30 – 1 mandarina

SEARA ora 19.00 – 3/4 chiftele mici, dietetice, cu ardei si rosii ( se pregatesc intr-o tigaia de tip Teflon, fara ulei) cu cartof natur sau cartof la cuptor (120 – 130 g)

– 100 – 120 g carne de vita

– 1/4 ou batut

– 20 g ceapa

800 KCAL./ZI

DIMINEATA ora 7.30 – 50 g branza de vaci degresata (1/5 pachet de 250 grame)

– un ou mediu fiert, tare

– 2 rosii mici

Gustare 1 ora 10.30 – 150 g visine sau un mar de dimensiune medie

PRANZ ora 13.30 – snitel dietetic de vita cu salata asortata

– 100-110 g carne de vita (inainte de prepare)

– 100 grame salata verde

– 1 rosii medie

– 1/2 ardei gras

Gustare 2 ora 16.30 – o portocala sau doua mandarine

CINA ora 19.30 – Ardei gras umplut cu branza de vaci frecata cu marar.

– 1 ardei gras

– 100 g branza de vaci degresata

– 10 grame marar tocat

Repet – NU urmam astfel de diete fara indicatia si supravegherea unui specialist.

Propunerea mea de astazi (800 kcal/zi) e minimum acceptat in cadrul unui regim hipocaloric sever!

Doua variante de meniu ambele a 1000 – 1050 kcal/zi :

Prima varianta:

Mic dejun ora 7.30 – 250 ml. lapte partial degresat (1.5% grasime) (o cana de marime normala)

Gustare 1 ora 10.30 – sandwich cu sunca de curcan (100 grame)

– 50 g paine (2 felii)

– 50 g sunca curcan

PRANZ ora 13.30 – ciorba de loboda cu iaurt (de sezon, deci!)

– loboda

– bulion

– 40 – 50 ml. iaurt normal

– piept de pui la gratar cu salata de rosii

– 150 g piept de pui (inainte de preparare)

– 2 rosii de dimensiune medie

– 5 ml. ulei (NU mai mult!)

– marar tocat

– 150 g cartof fiert

Gustare 2 ora 16.30 – un mar de dimensiune medie

Cina ora 19.30- piure de urzici (sau spanac) cu ochi romanesc

– urzici (sau spanac)

– 5 ml. ulei (NU mai mult!)

– un ou

– 1 catel de usturoi

A doua varianta:

Mic dejun ora 7.30 – Omleta la abur cu marar

– 1 ou

– 50 g branza de vaci degresata

– 40 g paine (2 felii mici/medii)

– marar tocat

Gustare 1 ora 10.30- 250 ml. kefir (o cana de dimensiunii normale)

PRANZ ora 13.30 – ciorba de salata verde cu iaurt

– salata verde

– 2 linguri bulion

– 50 ml. iaurt normal

– pui cu cartofi noi la cuptor si salata

– 100g carne de pasare

– 100 g cartofi (1/2 cana)

– castraveti sau salata

– 5 ml. ulei (NU mai mult)

– marar tocat

Gustare ora 17.30 -150 g cirese sau 2 mandarine

Cina ora 19.30 -Gratar de vita cu piure de spanac

– 125 g carne de vita (inainte de preparare)

–  spanac

– 5 ml. ulei (NU mai mult)

– 25 ml. lapte partial degresat pentru piure

 www.dralinpopescu.ro