Dieta caloriilor negative

Dieta caloriilor negative a devenit faimoasa pentru ca promite pierderea foarte rapida a kilogramelor, prin consumarea unor alimente cu calorii negative. De fapt, aceasta expresie, alimente cu calorii negative nu este cea mai potrivita. Pentru ca nu exista alimente care sa nu contina calorii. Toate alimentele contin calorii, unele mai multe altele mai putine.

In acelasi timp, fiecare aliment necesita un anumit numar de calorii pentoru a putea fi transformat in energie, de catre corpul uman. Este stiut de altfel, ca digestia consuma calorii. Din pacate, majoritatea alimentelor pe care le mancam azi au foarte multe calorii si numarul de calorii necesar pentru a le digera este mai mic decat cel adus in corp prin alimentul respectiv. Astfel, daca o ciocolata are 600 de kcal, digerarea ei si transformarea ei in energie ar consuma, de exemplu, doar 200 de kcal, ceea ce inseamna ca restul de 400 kcal, daca nu sunt consumate prin miscare, se depun sub forma de grasime.

Din fericire, exista si cateva alimente a caror digestie necesita un numar de calorii mai mare decat continutul lor. Cum se explica asta? Toate mancarurile au un continut de nutrienti (carbohidrati, grasime, proteine), de calorii, de vitamine si minerale. Vitaminele stimuleaza tesuturile vii sa produca enzime care descompun continutul caloric al alimentelor. Mancarurile cu calorii negative contin atat de mult vitamine si minerale incat produc suficiente enzime pentru a descompune nu numai caloriile lor ci si caloriile provenite din alte alimente. Acesta este ceea ce se numeste efectul caloriilor negative.

Aceasta reactie ne ajuta sa slabim in timp ce mancam pentru ca, in mod evident, cu cat consumam mai mult din alimentele cu calorii negative, cu atat slabim mai mult.

Iata care sunt aceste alimente:

Legume:

Asparagus

Broccoli

Varza verde

Morcov

Conopida

Telina

Ardei iute

Castraveti

Andive

Usturoi

Salata verde

Ceapa

spanac

napi

sfecla

praz

fenicul

ridichi

Fructe:

Mere

Grepfruit

Lamai

Mango

Ananas

Portocale

Mandarine

Clementine

Guava

Piersici

Caise

Pepene rosu

Capsune

Fructe de padure

Papaya